Rut-avdrag gäller för alla hushållsnära tjänster

Rut-avdraget är ett skatteavdrag på upp till 50%, som används vid hushållsnära tjänster i en bostad. Generellt gäller RUT-avdraget till tjänster inom rengöring (R), underhåll (U) och tvätt (T), men kan även inkludera andra typer av hushållstjänster.

Vem är RUT-avdragsberättigad?

RUT-avdraget kan nyttjas av dig som fyllt 18 år och betalar skatt i Sverige.

Vilka tjänster är RUT-avdragsberättigade?

Alla tjänster som ingår i kategorierna rengöring, underhåll och tvätt är RUT-avdragsberättigade så länge tjänsterna utförs för privatpersoner över 18 år som betalar skatt i Sverige samf FÖRE ett dödsfall. Detta innebär att dödsbo tjänster EJ är RUT-avdragsberättigade. 

Hur kan jag ta del av RUT-avdrag?

Vi skickar en ansökan för RUT-avdrag till Skatteverket tillsammans med ditt personnummer i samband med att du anlitar oss. Sedan skickar vi en faktura till dig med halva arbetskostnaden (den andra halvan betalas till oss av Skatteverket).  RUT-avdraget registreras på dig och du kan se den totalt använda summan på din profil via Skatteverkets hemsida.

Är du i behov av städtjänster?

Kontakta oss idag för en offert och ett trevligt samtal, så får du en gratis offert med bra priser där du redan kan se hur mycket avdrag du har rätt till genom din rätt till Rut avdrag för hushållsnära tjänster. Hos oss ser vi rätt till Rut avdrag på städtjänster som något självklart och enkelt som är bra för alla.